7 Nisan 2012 Cumartesi

Terbiyeli tavuk haşlama



Eğer bir adet düdüklü tencereniz varsa çok pratik, bir o kadar da vitaminli ve lezzetli bir yemek. Hiçbir ön hazırlık gerektirmez, hazırlaması en fazla on dakikanızı alır, lezzeti ise garanti. Tavuğun bir bu haine, bir de kızarmış çıtır kanatlarına asla hayır diyemem. 


Malzemeleri şöyle:

  • 4 tane tavuk baget( kişi başı 2 bagetten hesaplayabilirsiniz, gayet doyurucu oluyor, benim bu kez evde 2 tane tavuk budum vardı , onları kullandım, kişi başı birer tane olarak)
  • 3 tane patates
  • 3 tane havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 8-10 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım limon suyu
  • tuz
Düdüklü tencerede için; havuç ve patatesleri soyun. Eğer büyük boy ise üçe, orta boy ise ikiye bölün. Birlikte piştiklerinden boylarını büyük tutuyoruz ki yemeğin içinde erimesinler. Tencereye tavuğu, patatesi, havucu, doğradığınız sarımsağı,tane karabiberi, doğranmış maydanozu ve tuzu koyun. Bir kapta unu, limon suyunu birleştirin ve biraz da su ekleyerek unu açın. Bu karışımı da tencereye ekleyin. Son olarak 4 bardak suyu da ilave edin ve pişmeye bırakın. 
Eğer düdüklü tencere kullanılmayacaksa tavuğu tencereye koyun. Üzerine 5 bardak su ve tane karabiberi ilave ederek haşlayın. Haşlanan tavuğa yine aynı büyüklükte doğranan patatesi, havucu ve sarımsağı ekleyin. Sebzeler piştiğinde tencereye maydanozu atın. En son un, limon suyu ve az miktar su ile yaptığınız terbiyeden azar azar ekleyerek ve karıştırarak ilave edin. Tuzunu ekleyin ve bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Yemeğe ayrıca yağ ilave etmiyoruz çünkü zaten tavuğun yağı yeterli geliyor, fazlasına gerek yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.