Malzemeler:
- 1 bağ semizotu
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı pirinç (pirinci önceden sıcak suyla ıslatın )
- zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz
- sarımsaklı yoğurt
Semizotunu güzelce yıkayın. Dikkat edin ve tepeleri tohumlu olmayanları alın. Semizotunu mümkünse elinizle yada metal olmayan bir bıçak ile doğrayın. Bu güzelliğin tüm vitaminini kaybetmeyelim değil mi? Soğanı küp küp doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine salçayı ve doğranmış sarımsağı ekleyin. Domatesi de küçük küçük doğrayıp, tuzunu da ekleyip tencereye atın. Suyunu salınca önceden ıslattığınız pirinci ve semizotunu ilave edin. Pirinçler piştiğinde ki, çok pişmesini beklemeyin, çünkü siz ocağı kapattıktan sonra pirinç pişmeye devam edecek, tam kıvamına gelecektir. O yüzden çok pişirmeye çalışmayın pirinçleri ki, semizotları da vitaminlerini kaybetmesin. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.