Az zamanda yapılan yemeklerimden biri daha...
Tadı da yerinde...
Bu hafta içinde hızlı ve pratik olmak zorunda olduğum çok zaman oldu. Bu yemek de onlardan biri, yanında güzel bir salata ile gayet leziz bir öğle yemeği menüsü oluşturabilir. Benim gibi "göğüs eti" kelimesini duyduğunuzda yüzünüzü buruşturuyor, tadını pek sevmiyorsanız bu yemek için bi kez daha düşünün derim. Çünkü burada tavuğun göğsü olduğunu anlamıyorsunuz bile. Gayet lezzetli bir etiniz oluyor.
Soslu tavuk için:
- 2 adet tavuk göğsü
- yarım fincan zeytinyağı
- yarım fincan süt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- tuz
Tavayı kızdırın ve kızgın tavaya etleri bırakın. Tavukların kızarması ve tavanın ısı kaybetmemesi açısından etleri hemen alt üst etmeyin. Bu noktada ocağınızın ateşi yüksek olsun. Daha sonra, pişmeye yakın ocağın altını kısarsanız gayet başarılı bir pişirme işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.
Tavuğumuz hazır, sıra geldi arpa şehriye pilavımıza.
- yarım paket arpa şehriye
- tereyağ+ zeytinyağı
- sıcak su
- tuz
Tencereye yağı ve şehriyeleri koyun. Şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun. Ardından üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Tuzunu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene, arpa şehriyeler yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra aynı pirinç pilavında yaptığımız gibi üzerine kağıt havlu örterek demlenmeye bırakın. Ancak dikkat edin, makarna ailesinden gelen şehriyeler kolaylıkla birbirine yapışabiliyor. Bunu önlemek için arada bir pilavınızı şöyle bir karıştırmanızı tavsiye ederim.
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor ve klasik pilavdan farklı bir alternatif oluyor. Dediğim gibi bir de et suyu ile yaptıysanız, enfes...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.