Buğdayı hayatımıza daha fazla sokmak için yaptığım çorbalardan biridir. Şimdi adını hatırlamadığım ünlü bir doktor " Anadolu' daki çocuklara bakın, hepsinin yanakları kırmızı kırmızıdır, neden çünkü doğal besleniyorlar, çünkü buğday yiyorlar" demişti bir keresinde. O günden sonra hiç aklımdan çıkmadı o söz. Naz henüz doğmamıştı o zaman ama ben kararımı vermiştim. Benim çocuğum da öyle yanakları kırmızı kırmızı, kanlı canlı ve çok sağlıklı olmalıydı. Oldu da galiba çok şükür...
Bana kalırsa yoğurtla yapılan bütün çorbalar çok güzeldir. Bunun da çok leziz bişi olduğunu söylememe gerek yok herhalde.
- 2 su bardağı kadar yoğurt (evde yapılan yoğurtlar daha sıvı oluyor daha önce de belirtmiştim, o yüzden yoğurdu bol tutun, ama yoğurdunuz koyu kıvamlı ise daha azı da yeterli olacaktır. Unutmayın ki yoğurt bu çorbaya lezzet katıyor)
- 1 yumurta ( yine daha önce de belirttiğim gibi yoğurtlu çorbalarda ben akını sarısını ayırmıyorum, bi deneyin siz de)
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 su bardağı haşlanmış buğday
- tuz
- tereyağ
- kuru nane
Üzeri için tereyağını kızdırın. Ocaktan alınca naneyi ekleyin ki nane yanmasın. Servis ettiğiniz çorbaların üzerine naneli tereyağını gezdirin.
Çocuklarınızın da çok severek yiyeceği bir çorba olacağından emin olabilirsiniz, tabi sizin de...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.