12 Nisan 2012 Perşembe

Mahlepli kurabiye



Nefis bişey... Gerçekten...İçine giren yağ miktarı ilk başta gözünüze biraz fazla gelebilir ama her gün yemiyoruz ki böyle şeyleri. Arada bir, kalabalıkla birlikte tüketiliyor bu lezzetler çoğunlukla. Hem ayrıca 50 kadar kurabiye çıkıyor bu hamurdan, düşünün yani...
Ben çok fazla kurabiye sever biri değilim, ama bu tam benlik, ne tatlı ne de tuzlu denebilecek cinsten. Pişerken eve yayılan mahlep kokusu da cabası...Piştiği anda tepsinin başına üşüşüyor insan, ardı ardına kaç tane tükettiğinizin farkına varamıyorsunuz. Mutlaka denenmesi gereken bi lezzet..


Mutlaka belirtilmesi gereken bir başka nokta ise bu kurabiyenin bayatlamaması, günlerce tazecik kalabiliyor anlayacağınız...

  • 250 gr margarin yada tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta ( birinin sarısı içine, beyazı ayrılacak)
  • yarım fincan sirke
  • yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 5 su bardağı un
  • 1 kase susam
Un, yumurta akı ve susam hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba koyun ve yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini streç filmle  örtün ve buzdolabına kaldırın. Dolapta 15- 20 dakika dinlenen hamuru tezgah üzerine alın. Hamurdan küçük parçalar koparın ve oklava kalınlığında rulolar yapın. Bu ruloları verev şekilde ikişer cm kalınlığında (çok kalın olmamasına dikkat edin) kesin. Kestiğiniz hamurları önce çırpılmış yumurta akına, sonra da susama batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.