Nefis bişey... Gerçekten...İçine giren yağ miktarı ilk başta gözünüze biraz fazla gelebilir ama her gün yemiyoruz ki böyle şeyleri. Arada bir, kalabalıkla birlikte tüketiliyor bu lezzetler çoğunlukla. Hem ayrıca 50 kadar kurabiye çıkıyor bu hamurdan, düşünün yani...
Ben çok fazla kurabiye sever biri değilim, ama bu tam benlik, ne tatlı ne de tuzlu denebilecek cinsten. Pişerken eve yayılan mahlep kokusu da cabası...Piştiği anda tepsinin başına üşüşüyor insan, ardı ardına kaç tane tükettiğinizin farkına varamıyorsunuz. Mutlaka denenmesi gereken bi lezzet..
Mutlaka belirtilmesi gereken bir başka nokta ise bu kurabiyenin bayatlamaması, günlerce tazecik kalabiliyor anlayacağınız...
- 250 gr margarin yada tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta ( birinin sarısı içine, beyazı ayrılacak)
- yarım fincan sirke
- yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 5 su bardağı un
- 1 kase susam
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.