İşte bu aylarda kahvaltı yada çorbalara eklemek için benim kullandığım ev yapımı nefis bisküvilerim... Bazen yolda dişlerini kaşıma amaçlı da eline veriyorum, çok seviyor onu kemirmeyi...
Piştiğinde eve yayılan muhteşem bi kokusu var, bütün ev tereyağ kokuyor ve bu çok güzel...Üstelik kapalı bir kapta ve buzdolabında uzuunca bir süre muhafaza edebilirsiniz.
Bir de özellikle belirtmek istiyorum ki ben çoğu zaman kurabiyelerimi yaparken tereyağ yada margarin yerine süt kaymağı kullanıyorum. Her hafta kaynattığım sütün kaymağını ayırıyor ve geri kalanı yoğurt yapıyorum. Dolayısıyla evde mutlaka yeter miktarda kaymak bulunuyor. Biriktirdikçe de epey yekün tutuyor. Bazen buzluğa atıyorum çok fazlaysa...Bazen biraz daha tereyağ ekleyerek kullanıyorum hamur işlerinde... Sonuçta mis kokulu çok nefis oluyor...
- 150 g tereyağ ( yada aynı miktarda süt kaymağı)
- 2 yemek kaşığı ev yoğurdu
- 2 çay bardağı pirinç unu
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı tam buğday unu
- 1-2 yemek kaşığı üzüm pekmezi ( şart değil, arzuya bağlı)
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Sevgiyle...
Çok güzel görünüyor.Ambalaj açmadan ,evde yapılan kurabiyeyi çoçuğuna yedirmenin hazzı tarif bile edilemez.Furkan ımın ek gıda döneminde bende edemeyeceğim. Eline sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşım, Furkancığımıza şimdiden afiyet bal olsun....Adıyla, sevgiyle yaşasın...
Sil