10 Şubat 2016 Çarşamba

Ev yapımı Bebe bisküvisi

Her hali, her dönemi, her yaşı ayrı güzel ama benim en keyif aldığım, ayrı bir haz aldığım günler Melek' le bizim evde başladı! Bu dönem bebeğimin yalnızca anne sütüyle beslenmeyi bırakıp ufak ufak ondan şundan bundan yemeye başladığı dönem...Sürekli yeni şeyler tattırmak Meloşuma...

İşte bu aylarda kahvaltı yada çorbalara eklemek için benim kullandığım ev yapımı nefis bisküvilerim... Bazen yolda dişlerini kaşıma amaçlı da eline veriyorum, çok seviyor onu kemirmeyi...


Piştiğinde eve yayılan muhteşem bi kokusu var, bütün ev tereyağ  kokuyor ve bu çok güzel...Üstelik kapalı bir kapta ve buzdolabında uzuunca bir süre muhafaza edebilirsiniz. 


Bir de özellikle belirtmek istiyorum ki ben çoğu zaman kurabiyelerimi yaparken tereyağ yada margarin yerine süt kaymağı kullanıyorum. Her hafta kaynattığım sütün kaymağını ayırıyor ve geri kalanı yoğurt yapıyorum. Dolayısıyla evde mutlaka yeter miktarda kaymak bulunuyor. Biriktirdikçe de epey yekün tutuyor. Bazen buzluğa atıyorum çok fazlaysa...Bazen biraz daha tereyağ ekleyerek kullanıyorum hamur işlerinde... Sonuçta mis kokulu çok nefis oluyor...


  • 150 g tereyağ ( yada aynı miktarda süt kaymağı)
  • 2 yemek kaşığı ev yoğurdu
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı tam buğday unu 
  • 1-2 yemek kaşığı üzüm pekmezi ( şart değil, arzuya bağlı)
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. İstediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben çoğunlukla yuvarlak yapıyorum. Yada hazır bisküvilere benzer şekilde de yapabilirsiniz. Bunun için bi miktar hamuru tezgahta açarak uzatın. Sonra ikişer santimlik aralıklarla keserek üzerine çizikler atın. Bisküvilerin çok kalın olmamasına dikkat edin yada çok ince...


Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Sevgiyle...

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor.Ambalaj açmadan ,evde yapılan kurabiyeyi çoçuğuna yedirmenin hazzı tarif bile edilemez.Furkan ımın ek gıda döneminde bende edemeyeceğim. Eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım, Furkancığımıza şimdiden afiyet bal olsun....Adıyla, sevgiyle yaşasın...

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.