23 Şubat 2016 Salı

Haşhaşlı marmelatlı kurabiye

Kendisinin önce dış görünüşüne vuruldum. Sonra ağızda dağılan kıyır kıyır haliyle daha bi sevdirdi kendini. Naz' ın da severek yediği kurabiyelerden oldu.



Kaynak: ( yeşil kivi )

  • 150 g tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya 
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3,5 su bardağı un
Dışı için:

  • 1 yumurta akı
  • mavi haşhaş
  • marmelat



Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurun ortasına bastırarak küçük bir çukur oluşturun. Önce yumurta akına, sonra haşhaşa bulayın. Yalnızca hamurun tabanına bu uygulamayı yapmayın.


Ardından 175 derece önceden ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca ortasına marmelat koyun. Eğer pişme sırasında açtığınız çukur kapanır gibi olduysa parmağınızla hafifçe bastırarak eski formunu geri kazandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.