Şimdiye kadar yaptığım ve yediğim bulgurdan köfteler içinde en mükemmeli diyebilirim. Köfteler sert değil ama yumuşak da değil, tam istediğim gibi. Zaten önemli olan bunu tutturabilmek bana kalırsa. Yani yine deneye yanıla, şunu artır, bunu azalt derken oluşturdum kendi tarifimi. Ben çok beğendim, tavsiye de ederim, mutlaka yapın. Üstelik maksimum yarım saat içinde hazırlayabileceğiniz bir yemek.
Köfteler için:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yumurta
- 1 tane küçük kuru soğan
- tuz, karabiber, seviyorsanız kimyon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 7-8 dal maydanoz
- 2-3 tane yeşil soğan
- varsa taze nane
- zeytinyağı
- sarımsaklı yoğurt
- pulbiber
- tereyağ
Tencereye yağı ve salçaları koyun. Maydanozu, naneyi ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Salçanın üzerine ilave edin. Yaklaşık 1,5 bardak suyu ekleyin ve kaynayınca köfteleri tek tek tencereye atın. Bulgurlar kısa sürede suyun bir kısmını çekecek ve piştiğini belli edecektir. Bu durumda ocağın altını kapatın. Sulu bir kıvamda değil, aksine bir sos halinde olmasını istiyoruz, bunu da unutmayın.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün. Tereyağında kızdırdığınız pulbiberi de servisin üzerine gezdirin. Off afiyet olsun artık, doyurucu ve çok da güzel bir yemek sizi bekliyor.
Ellerinize sağlık yemeğiniz çok güzel görünüyor,çay saatleri için de uygun bir tarif.sevgiler..
YanıtlaSilkesinlikle öyle Nuray Hanım, kısa sürede yapılması da ayrı bi güzellik katıyor yemeğe bence.tesekkürler
YanıtlaSilbugün blogunuzu ziyaret ettiğim anda iştahım açıldı, halbuki yemeği yeni yemiştim.. buna rağmen hemen koştum mutfağa ve gerekli malzemelerin kontrolünü yaptıktan sonra hiç beklemeden işe giriştim. ev arkadaşım sağolsun onun da yardımıyla gerçekten çok çabuk ve bi o kadar da çabuk tükettik (iki kişi için ideal miktar da oldu)..
YanıtlaSilbiz yaparken köftenin soğanını az, sosun maydonozunu ise biraz fazla kaçırmışız fakat buna rağmen harikaydı, TEŞEKKÜR EDERİZ..
Afiyet şeker olsun size. ben bulgurun girdiği her yere ayrı bir güzellik kattığına inanıyorum. ve benim de asla hayır diyemeyeceğim bir yemektir bulgur köftesi."olsa da yesek" dediklerimden...şu an bile...
YanıtlaSilyaz geliyormuş, bütün hatunlar çılgın diyetler yapıyormuş kimim umurunda! canımın içi senin bünyen yediğin hiçbir şeyi kiloya çevirmiyor olabilir ama yazık değil mi bize, 2 gündür bakıp bakıp iç çekiyorum...
YanıtlaSilhiç değil bi kere, çok hafif bi yemek şekerim o. bulgur yani altı üstü, bir de yoğurt.bence derhal yapılmalı ve yenmeli. hiçbir bünye bu tattan mahrum bırakılmamalı
YanıtlaSilSayın blog yöneticisi blogunuzdaki paylaşımlar herkes tarafından çok begeniliyor bizde Muayene bacasi olarak başarılarınızın devamını diler.
YanıtlaSilBloğunuz, tarifleriniz ve özel paylaşımlarınız çok güzel.
YanıtlaSilTebrik ediyorum.
tesekkür ediyorum sayın adsız, sağolun
YanıtlaSilfaydalı bilgileriniz için bizler teşekkür edrz...
YanıtlaSil