Bugüne kadar gördüğüme göre herkesin kısır yapışı farklı...Bu konuda kendimi asla küçümseyemem, güzel kısır yaparım. Tabi bu konuda kimden el aldığıma dönüp bakmak lazım. Nurlar içinde yat güzel annecim, senin güzel ellerin bi başka yapardı zaten herşeyi, başka bi tat katardı sanki o eller her yemeğin içine. Evimize misafir gelmeden önce sipariş verilirdi hatta, ille de kısırından yap bize diye...Gizli gizli aşırır dururdum misafirler gelmeden, doyamazdım ama. Her defasında da gözüm kalırdı, çünkü her defasında koca bir tencere kısırdan geriye hiçbirşey kalmazdı...
Bir de benim güzel annemin yöntemiyle yapın bakalım şu kısırı.
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 tane büyük boy kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 4-5 tane yeşil soğan
- zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- nar ekşisi
- yarım limon suyu
- maydanoz
- marul
- varsa taze nane
- tuz, pulbiber, toz kırmızı biber, kuru nane, isot
Bu arada yeşilliklerinizi hazırlayın. Marulu, maydanozu, yeşil soğanı, naneyi ince ince kıyın. Eğer marulun büyükçe ağza gelmesini istemiyorsanız doğramadan önce boylamasına ikiye yada üçe bölerek enini daraltabilirsiniz.
Kuru soğanları da incecik doğrayın ve zeytinyağı ile tavada kavurun. Kavrulunca ocaktan alın, doğrudan bulgurun üzerine dökün ve harmanlayın. Dövülmüş sarmısağı ekleyin ve bu noktada mümkünse karıştırmak için elinizi kullanın. Nar ekşisini ve limon suyunu da ilave edin. En son olarak yeşilliklerinizi de ekleyin ve bir kez daha güzelce karıştırın.
Yanında domates, salatalık, turşu, acı biber( en sevdiğim tat, en güzel dostum, en cazip güzellik), ayran yada iyi demlenmiş bir çay ile buluşturun bu muhteşem lezzeti.
NE SEVERİM NE SEVERİMMM...:) ELİNE SAĞLIK CANIM HARİKA....:)
YanıtlaSiltesekkür ederim, ben de çoook severim...
YanıtlaSil