Hamileyken tanıştım Pınar Reyhan' la. Belki de en doğru yerden hayat hikayesinden, onu tanıdım yani önce. "Anneyim Ben" de o kadar güzel anlatmıştı ki anneliği, altını çize çize, anne olacağım gün için sabırsızlanarak okudum kitabını. 3 çocuklu nasıl da güzel bir anne olunurmuş ondan öğrendim.
- 2 yumurta
- yarım paket kuru maya (aslı yaş mayadır ama ben kurusunu kullanmayı daha pratik buluyorum)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı un
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve güzelce yoğurun. Unlanmış tezgahta 1 parmak kalınlığında açın. Bir su bardağı ile daireler kesin ve yine dairelerin ortasına yeni küçük daireler açın.
Bu şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepside kabarmasını bekleyin. Yaklaşık yarım saat sonra kabardığında kızgın yağda kızartın. Daha sonra henüz sıcakken dilediğiniz süsleme malzemeleriyle donutlarınızı buluşturun. Yağda kızarma işlemini de gözünüzde büyütmeyin şıp diye kızarıveriyorlar, bakakalıyorsunuz ve nefis oluyor...
Donutseverlere ve yeni deneyimleyeceklere afiyet olsun. Sık sık yapacağınız bir tarif olacak emin olun...
ellerine sağlık enfes görünüyor :)
YanıtlaSiltesekkürler
SilEn son ben de doğuracağım o olacak. Ne olacak ki hamileyken okula gidebilir, kucağımda bebekle tez yazabilirim değil mi:)
YanıtlaSilDoughnut her yerde karşıma çıkar, nedense hiç yemedim.
Artık deneyeyim bari:)
kesinlikle...kucağınıza aldığınız o ilk andan itibaren hayatınızda gördüğünüz en güzel şeyin o olduğuna inanıyor ve durmadan şükrediyorsunuz allaha onu size bağışladığı için...
Sildonutlara gelince, deneyiniz lütfen...
Aslında pratik,ama şu yağda kızartma işi yok mu, insan ne kadar yağ çekecek diye düşünmeden edemiyor. Belki bir gün kalkışırım :)
YanıtlaSilyoo hiç sandığınız gibi değil, zaten oldukça kızgın yağa bırakıyorsunuz ve saniyeler sürmüyor o kiremit rengini alması. yağ çekmeye vakti kalmıyor bana göre...
Sil