Çorbayı içerken aldığınız hafif kavrulmuş soğan tadı ve ona eşlik eden mükemmel sarımsak aroması, ağzınıza gelen küçücük küpler halindeki patatesler, çorbayı iştahla kaşıklayan ev halkı, gülen yüzler ve sonuçta mutlu bir siz..
Aynı zamanda bir çorbadan beklenmeyecek ölçüde müthiş bir doyuruculuk...
Ve yine kısa süren, pratik bir deneyim...
Özeti bu...
Hepsi bu...
- 2 tane orta boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- tereyağ+ zeytinyağı
- 1 bardak kadar yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- tereyağ
- pul biber
Bu arada yumurta, un ve yoğurt üçlüsünü güzelce çırpın.
Patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin.Yoğurtlu karışımın üzerine çorbanın suyundan ilave edip ılıklaştırarak ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin.
Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Servis yapacağınız kaselere pulbiberli kızgın tereyağınızı da "cosssss" ettirdikten sonra afiyetle kaşıklayın çorbanızı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.