1 Haziran 2012 Cuma

Muzlu rulo pasta



Annemle çook kereler yaptığımız bir pastaydı kendisi. Hem kolay bi pastadır ki bittiğinde çok da asil durur hiç kolaymış gibi görünmez. Hem herkes tarafından sevilir, hafiftir. Hem de muzu pazardan alındığı ilk bir ila iki gün içinde biraz daha sertken tüketmeyi seven benim için kalan muzları değerlendirmeye güzel bir alternatiftir...
Evde bu şekilde duran muzları gördüğümüzde  annemle " e napalım, pastasını yapalım hadi bari bunların" diye resmen bahane üretirdik kendimize...


Çok aşamalı, fazla uzun uzadıyalı durumları sevmeyen benim için gayet pratik bir yaş pasta tarifi...
Ama illaki birkaç saat hatta mümkünse, dayanabilirseniz bir gece dolapta beklesin. O zaman muzlar aromasını kremaya veriyor, daha bi güzel oluyor pastamız.

  • 6 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
Kreması:

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
İçine de:

  • 3-4 tane muz
Oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri çırpın. İçine limon kabuğu rendesi, vanilya ve unu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Yağlı kağıt serdiğiniz küçük boy fırın tepsisine kek hamurunu boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kararmadan, pembeleşme kıvamına gelene kadar ortalama 20 dakika pişirin. 
Bu arada pudingi 2 bardak süt ile pişirin. Ocaktan aldığınızda henüz sıcakken içine tereyağını ekleyin ve karıştırın.
 Kekin üst yüzeyine kremanın yarısını sürün.  Üzerine kabuklarını soyduğunuz muzları uzunlamasına art arda gelecek şekilde yerleştirin. Yerleştirme işlemini kekin uzun kenarına paralel olarak yapıyoruz.
Daha sonra keki muzların olduğu taraftan başlayarak rulo yapın. Rulonun üzerini kenarları da dahil olmak üzere kalan kremaya bulayın. 
Biz nasıl bir telaştır bilmiyorum ama pastamızın üzerini muzla süslemeyi unutmuşuz. Siz uzunlamasına ikiye böldüğünüz bir muz ile süslemeyi unutmayın. 

9 yorum:

  1. bayıldığım muzlu pastaya yeni bir alternatif en yakın zaman da denenecekler listesine anında giriş yapmış bulunmakta, şimdiden teşekkür ederiz :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin elinden de nefis bişey çıkacağına eminim kolay gelsin...

      Sil
  2. ım nefıs gorunuyor ellerıne sağlık canım kocaman bır dılım yemek ıstıyorum bu harıka pastadan:)

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Bu ne güzel bir pastadır. İnsanı görsel açıdan da kendine çekiyor. Şuan canım çok istedi :(

    Bloğuma beklerim
    http://dilanozcan.blogspot.com/

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.