17 Haziran 2012 Pazar

Damla sakızlı kek


Merak edildi, denendi, çok sevildi ve iki güne kalmaz bitirildi. Öyle bişi yani...
Kek severlere denemek için güzel bir alternatif.
Güzel bir damla sakızı aroması bırakıyor damakta.
Önerilir...
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket damla sakızlı muhallebi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Şeker ile oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
Eritilmiş yağı ve yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sakızlı muhallebili karışımı ve tarçını ekleyin.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Bu sıcaaaak yaz günlerinde yanında buzlu çayla nefis oldu.
Kim demişti "bu kış çoook uzun geçti, yaz ne zaman gelecek" diye...

3 yorum:

  1. Eu queria fazer, nãao faço por causa do creme de aroeira. Nunca ouvi falar. rsrsrs
    Beijos!

    YanıtlaSil
  2. damla sakızı ne güzel yakışmıştır şimdi o kekin içineee....:))kokusunu duyar gibi oldum vallahi ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damla sakızı aromasını nerde olsa severim, dediğiniz gibi çok yakıştı ve hemen tüketildi...

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.