Balık restoranına gittiğimizde gözlerimin titizlikle aradığı ilk şey karides güveç olur her defasında. Jumbo karides kullanıldıysa yapımında, yani karides eti ağzınıza geliyorsa lokma lokma... Bu şöleni anlatmaya sözler yetmez, tadını çıkarın.
En son balık almaya gittiğimizde balıkçımız bize artık yiyebileceğimiz son taze karidesin bu olduğunu söyledi. Zaten gözüm vardı, bu söz üzerine hemen atıldım paketin üzerine. Kendiniz temizleyecekseniz eğer biraz titizlik gerektiriyor. Kabuğundan çıkartması kolay. İşin zor kısmı bağırsağını söküp atmak, biraz özen istiyor dediğim gibi. Ama geriye de muhteşem bi lezzet kalıyor. Bugün de çok kolay bi tarifini veriyorum karidesin.
- 500 gr karides
- 4-5 tane yeşil biber (varsa kırmızı kapya biberi de koyun, yakışır)
- 2 büyük domates
- 3 diş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- tuz, karabiber, taze nane ve taze fesleğen
- mutlaka tereyağı tavsiye ederim, ama tercih sizin zeytinyağı da yakışır
- defne yaprağı
- rendelenmiş kaşar peyniri
Güveç kaplarına paylaştırdığınız karidesin üzerine kaşar peyniri serpin ve önceden ısıttığınız fırında üstü kızarana kadar bekletin. Fırını yüksek ısıya ayarlayın, güveçleri de fırının üst rafına yerleştirin. İsteğimiz sadece üzerinin kızarması çünkü.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.