26 Mart 2012 Pazartesi

Terbiyeli tavuk suyu çorbası


Hastalandığınızda, kendinizi biraz bitkin hissettiğinizde içilen tavuk suyu çorbası şifa olur insana, iyi gelir. Evde yapılan ve gerçekten de iyileştirici etkisi olan çok lezzetli bi ilaçtır adeta. Eskiden tek müdavimi eşimdi, şimdi kızım da çok seviyor bu çorbayı. Ağzını kaşıktan önce kocaman aça aça bitiriyor koca kaseyi. "Ohh" diyor annesi de ,"şifa olsun kızıma" . Gerçekten de şifa oluyor. Ne eşim, ne kızım ne de ben hiç hasta olmadık bu yıl. Beslenmenize biraz dikkat etmek, kendinizi boşlamamak çok önemli, hepsinin de yolu mutfağınızdan geçiyor aslında.

Ben haşladığım tavukları didiklerken birileri de o sırada, o tavukları mideye indirmekle meşguldü. Yarasın kuzuma, afiyet şeker olsun.
Malzemeler:
  • 1 adet kemikli göğüs eti yada 2 adet tavuk budu
  • 1,5 lt su
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım limon suyu( ben biraz ekşisini hissetmeyi seviyorum o yüzden 1 limonun tamamını kullanıyorum, siz de damak zevkinize göre limonu artırabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağından biraz fazla tel şehriye
  • tuz
Tavukları haşlamak üzere tencereye koyun. Üzerine 1,5 lt suyu ve tuzu ilave edin. Tavuklar haşlanınca içinden alın ve didin. Didilmiş tavuk etlerini ve tel şehriyeyi kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edin. Bu arada unu, yumurtayı ve limon suyunu çırpma teli ile güzelce çırpın. Kaynayan tavuk suyundan ilave ederek terbiyenin ılımasını sağlayın. Şehriyeler piştiğinde çorbaya terbiyeyi ekleyin. Bu işlemi yaparken çorbayı çırpma teliyle karıştırın ve terbiyeyi azar azar ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın. Seviyorsanız karabiberi unutmayın, tat katar.  



5 yorum:

  1. mmmm bayılırım...mis gibi kokar

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Hatta maydanoz da eklenebilir diye düşünmekteyim. Ben bolca maydanozu da küçük küçük doğrayıp, ocağın altını kapatınca çorbanın içine eklerim. O taze yeşil görüntüye bayılırım.

    YanıtlaSil
  3. aynı kafadanız galiba. yeşil biberde de aynı görüntü oluşur, bayılırım...

    YanıtlaSil
  4. Deniyeceğim fakat benim tavuk suyum önceden kaynatıp hazır ettiğim soğan, patates ve havuç içermekte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrı bir aroma verecegine ve tat katacagina inanıyorum....

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.