Ve tabi hava şartları bazen izin vermez terasta mangal yapmanıza. O zaman da çareler tükenmez, gerçek mangal tadını veremez ama sonuçta lezzetli bir et yemiş olursunuz.
Eğer bir gece önceden marine işlemini uygularsanız etinizi istediğiniz yumuşaklıkta yemeniz mümkün.
Marine için:
- 4 diş sarımsak(rendeleyin yada varsa havanda dövün)
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı zeytinyağı
- biberiye (bende kurusu var,kendim toplayıp kurutmuştum, heryerde var zaten artık. siz tazesini bulabilirseniz onu koyun)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber
Marketlerde satılan bambu şişlerden alabilirsiniz bu iş için. Yada varsa evdeki metal şişlerinizi kullanın. Etleri şişlere dizin, ızgaranın üzerine koyun. Fırını en yüksek sıcaklığa ayarlayın. Benimki maksimum 280 yapıyor örneğin. Bu noktada size bir önerim olacak. Malum alt kısma etin yağı, suyu filan akar, o sıvı giderek kurur ve çıkartması çok zor olur. Bunun için fırın tepsinizin üzerine yağlı kağıtlardan koyun ve üzerine ızgarayı yerleştirin. Bu durumda tüm akanlar kağıtta kalacak, tepsiye bile düşmeyecektir. Eğer yağlı kağıdınız yoksa da fırın tepsisine biraz su koyun, yıkamanız yine kolaylaşır.
Etlerinizi çevirerek pişirin.( fırınınız turboysa buna gerek yok, orta katta pişirin etleri. ancak fırınınız turbo değilse etleri en üst kata yerleştirin ve arada bir kez çevirin yeter.)
Yanında güzel bir yeşil salata ve yağsız pişirilmiş patatesle nefis olur. 11 aylık kızınız ısırarak yemeye bayıldığından ısıra ısıra yer etini şişten. Afiyet olsun.
Heveslendim attım marineye akşama yeriz afiyetle :)
YanıtlaSil