23 Mart 2012 Cuma

Fırın poşetinde bezelyeli kebap

Acil durum yemeklerimden biridir benim. Çok zamanım yoksa yanına bir pilav ve ayranla harika bir misafir menüsü olabilir. Şanslıysam önüne bir de çorba yetiştiririm, süper olur. Patatesi, havucu doğra, diğer malzemelerle buluştur ve at fırına, bu kadar. Bu arada diğer yemeklerini de yapabilirsin o pişerken. Bir de eğer mevsim yazsa,işte o zaman bu malzemelerin içine patlıcanı da eklersin, off... Tam yeme de yanında yat durumu yani.


  • 250 gr dana eti ( kuşbaşı doğranmış dana etinin ikiye bölünmüş halini tercih edin, bunu kendiniz de yapabilirsiniz)
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 5 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz, kekik, karabiber, pulbiber, köri
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 küçük kase bezelye ( benim yine yazdan dolaba attığım bezelyelerim var)
Dana etine biber ve domates salçasını, minik minik doğranmış sarımsağı, zeytinyağını, tuzunu ve baharatlarını ( bu yemeğe lezzetini baharatları veriyor bunu unutmayın) ve soya sosunu ekleyip güzelce harmanlayın. Eti bir kenara alın. Eğer vaktiniz varsa et bu şekilde biraz dinlenebilir.Vaktiniz yoksa çalışmaya devam. Bu arada patatesleri ve havucu soyun. Küp küp doğrayın. Etin üzerine patatesi, havucu ve bezelyeleri ekleyin ve tekrar bu karışımı harmanlayın.



 Fırın poşetini ( her marka fırın poşetini almayın, en başarılısı "cook " markasıyla satılanı) unlayın. Unlama işlemi sayesinde malzemeler poşete yapışmaz ve daha güzel kızarmasını sağlar. Etli karışımı koyun poşete. Poşeti de bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve güzelce yayın ki daha çok malzeme yüzeye çıksın ve yemeğin daha çok yeri kızarsın.


Son olarak poşette 3- 5 hava deliği açın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 40 dakika pişirin. Yanında mutlaka ayran ve pilav tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.  




1 yorum:

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.