- 250 gr dana eti ( kuşbaşı doğranmış dana etinin ikiye bölünmüş halini tercih edin, bunu kendiniz de yapabilirsiniz)
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- 5 diş sarımsak
- zeytinyağı
- tuz, kekik, karabiber, pulbiber, köri
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 küçük kase bezelye ( benim yine yazdan dolaba attığım bezelyelerim var)
Fırın poşetini ( her marka fırın poşetini almayın, en başarılısı "cook " markasıyla satılanı) unlayın. Unlama işlemi sayesinde malzemeler poşete yapışmaz ve daha güzel kızarmasını sağlar. Etli karışımı koyun poşete. Poşeti de bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve güzelce yayın ki daha çok malzeme yüzeye çıksın ve yemeğin daha çok yeri kızarsın.
Son olarak poşette 3- 5 hava deliği açın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 40 dakika pişirin. Yanında mutlaka ayran ve pilav tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
çok teşekkürler :)
YanıtlaSil