Hamuru için:
- 2 su bardağı un ( 25 cm'lik bir kalıp için 1 bardak un yeterli oluyor, ben iki tepsi yaptım yani tepsi başına 1 bardak un denebilir. pizzacıda yediğimiz orta boy pizza ebadında oluyor zannımca. bu arada ben kalıp olarak kelepçeli kek kalıbımın kelepçesiz kısmını yani tabanını kullandım, tavsiye edilir.yaratıcılık size kalmış, evdeki kalıplara bir göz atın bakalım.)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- ılık su
- domates salçası
- kekik
- ince doğranmış mantar
- biber ( ben yazdan kırmızı ve yeşil biberi ince ince doğrar dondurucuya atarım, noodle, menemen, sebze çorbası vs yaparken kullanırım, domatesi de aynı şekilde atarım dolaba. mevsimsiz sebze meyveyi eve sokmam çünkü. )
- mısır
- zeytin
- sucuk, salam( küp küp kesilmiş), sosis veya pastırma bile olabilir, güzel olmaz sanıyordum ama çok nefis oluyor pastırmalısı da .
- rendelenmiş kaşar peyniri
Bir kapta 2 kaşık salçayı az miktarda su ile inceltin, ardından kekiği ekleyin ve bu karışımı hamurun üzerine sürün.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan evvel kaşar peynirini serpin. 2 ila 3 dakika sonra fırından çıkarın, dilimleyerek servis yapın.
Yanına da şu sostan yapın ama...
- mayonez
- sarımsak
- acı toz kırmızı biber
Melikecim bu tarifi oğlum için deneyeceğim, malum ben diyetteyim, ama bana diyeti bozdurur gibi geliyo ,nefis görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSil