Bugün de çiçek ekmek yaptım. Kokusu, tadı, yumuşaklığı nefis oldu.
- 2 bardak+ 4te 3 bardak un
- 1 silme tatlı kaşığı kuru maya ( Dr Oetkerin instant mayaları gayet başarılı)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı bal
- 4te 1 bardak süt (ılık süt )
- 4te 3 bardak su ( oda sıcaklığında )
- 20 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış )
- 1 yumurta sarısı
- çörekotu, susam
Hamuru tezgahın üzerine alıp biraz daha yoğurun ve bir tanesi diğerlerinden daha büyük, diğer 8 tanesi birbirine eşit toplam 9 parça elde edin.. Yağlanmış 20 cm çapındaki kek kalıbına en büyük parça ortada olacak şekilde çiçeğinizi oluşturun.
Yine ılık bir yerde bu kez üzerini örtmeden dinlenmeye bırakın.
Üzerine yumurta sarısını sürdükten ve susamla çörekotunu serptikten sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika pişirin.( sevmiyorsanız yumurta sürmeyedebilirsiniz, o zaman susam vs. de eklemeyin çünkü tutmayacaktır. O zaman da sonuç gayet güzel oluyor.)
Fırından çıknca ekmeğinizi biraz dinlendirin. O muhteşem kokuya ne kadar dayanabilirseniz tabi. Afiyet olsun. Görenler hazır aldığınızı düşünecekler. Bu durumda" ben yaptım " demenin keyfi de bi başka tabi...
Acaba akşamdan hamuru yoğurup bıraksam ve de sabah kalkınca fırına atsam çok mu beklemiş olur 7-8 saat ne dersiniz? Bu arada tariflerinizin pratikliği ve anlatımınız kalkıp hepsini deneme isteği uyandırdı bende. En kısa sürede deneyip sonuçları paylaşmak istiyorum. Yemek zevklerimiz de oldukça uygun iyi ki karşılaşmışım diyorum bloğunuzla :)
YanıtlaSilsanirim biraz fazla bekletmis olursunuz hamuru.yani sicakligin yeterli gelmedigi anlarda bile en fazla 2-3 saat beklettim ben.ayrica guzel yorum icin de tesekkurler, iyiki diyorum ben de...sevgiyle kalin...
YanıtlaSil