Sonuç olarak Naz 4,5 aylıkken şeftaliden, üzümden, yoğurttan ufak ufak tattırmaya başladım. Sonra sebzelerle tanıştırdım onu, hiç şunu yer mi, bu gaz mı yapar diye telaşlarım olmadı. Bu durum kendim için de geçerli. Ne yesem süt yapar, ya sütüm azalırsa diye dertlenmedim, bu konuda hiç de sorun yaşamadım. En güzel süt yapıcı sudur bence, tatlılara yumulmayın süt yapacak diye. Size kilo olarak geri dönmekten başka işe yaramaz. Bir de bulgurun sütü nasıl artırdığını yadsımamak gerek. Hem de nasıl...
Velhasıl ilk başlarda yaptığım çorbalar çok minik öğünler oluyordu. Patatesin, havucun dörtte biri, soğanın ince bir dilimi vs... Kalan malzeme ziyan olmasın diye bir gün böyle bir pilav denemem oldu. Sonuç: Evdeki tüm aile bireyleri tarafından silip süpürme...
Pilavın malzemeleri ise şöyle:
- 1 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 büyük soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Tereyağ+ zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Tencereye yağınızı koyun ve küçük küçük doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın. Patatesleri ve havucu soyun ve onları da küçük küpler halinde doğrayın. Yalnız her zaman yaptığınız küplerden biraz daha küçük küpler yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonra onları da atın tencereye ve kavurmaya başlayın.
İyice kavrulduktan sonra yeşil mercimekleri ve ardından yıkanmış bulguru atıp kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi sona erdiğinde 2 bardak suyu ilave edin, ocağın altını kısarak kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Ben bulgur pilavı yaparken oda sıcaklığında su kullanıyorum, bu şekilde yaptığım pilavları daha başarılı buluyorum.Aynı durum pirinç pilavı için geçerli değil tabi.
15- 20 dakikalık bir dinlenmenin ardından pilavınız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.