Öyle güzel bir yemektir benim için etli patates...
Alır, götürür...
"Çok pişmiş olsun, böyle ağzımıza attık mı hemen erisin!" diye tembihlerdim her defasında annemi. Güzel annem o kadar fazla pişmiş halinden hoşlanmadığı halde yapardı tam istediğim gibisinden bu yemeği...
Anneler, ne zaman kıyabildi ki çocuklarına...
......
- 1-2 tane irice kuru soğan yada varsa 1 kase kadar arpacık soğanı
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 tane patates
- 250 gr kuşbaşı et
- zeytinyağı
- tuz
Etler suyunu çekip iyice pişince ince doğradığınız soğanları koyun ve hafifçe kavurun. Üzerine ezilmiş sarımsağı da ekleyip 1-2 kere daha karıştırın ve salçasını ilave edin.
Üzerine 1-2 bardak kadar sıcak su ekleyip etlerin büyüklüğünde doğradığınız patatesleri ilave edin ve patatesler pişene kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.