26 Ocak 2013 Cumartesi

Etli patates

Hani bazı tatlar vardır, sizi alır çocukluğunuza götürür. Ağzına attığınız tek bir lokma ile o tadı yakalar, başlarsınız anılardan bahsetmeye, hoş bir vesile olur.
Öyle güzel bir yemektir benim için etli patates...
Alır, götürür...
"Çok pişmiş olsun, böyle ağzımıza attık mı hemen erisin!" diye tembihlerdim her defasında annemi. Güzel annem o kadar fazla pişmiş halinden hoşlanmadığı halde yapardı tam istediğim gibisinden bu yemeği...
Anneler, ne zaman kıyabildi ki çocuklarına...
......


  • 1-2 tane irice kuru soğan yada varsa 1 kase kadar arpacık soğanı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 tane patates
  • 250 gr kuşbaşı et
  • zeytinyağı
  • tuz
Tencereye etleri koyun ve yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun. Et suyunu çekince biraz sıcak su daha ekleye ekleye eti iyice pişirin.
Etler suyunu çekip iyice pişince ince doğradığınız soğanları koyun ve hafifçe kavurun. Üzerine ezilmiş sarımsağı da ekleyip 1-2 kere daha karıştırın ve salçasını ilave edin.
Üzerine 1-2 bardak kadar sıcak su ekleyip etlerin büyüklüğünde doğradığınız patatesleri ilave edin ve patatesler pişene kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.