Evde fazlaca elma varsa, biraz da geçen haftadan kalmışlarsa yaptığım yapabileceğim en kolay tariflerden biridir, sıcakca yenmek koşulu ile...Yada ben sıcakken seviyorum, bilemem...
Çok da eski bir tarif, " Hatice' nin tarif defteri" nden yine ...
Ve yine fazlaca bekletilmemesi gerek, zaten öyle çok da fazlaca olmuyor, yeter miktarda...
- 6 tane elma
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağı
Yumurta ile güzelce çırptığınız şekere önce erimiş tereyağı, ardından elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.
Son olarak bu karışıma hazırladığınız elma dilimlerini de ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış 20*20 ebatlarında bir fırın kabına dökün. Önceden ısınmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar ( üzeri kızardı mı tamamdır) pişirin.
Çıktığında 10 dakika dinlenme payı verin, ardından yanında çay mı istersiniz yoksa kahve mi dersiniz, eşlik etsin size. Biraz da gönülden bi muhabbet, bir de sevgiyle iyilikle atan, kıskançlığı fesatlığı olmayan, yalansız riyasız bir kalp buldunuz mu karşınızda...Zor, ama imkansız değil...Vazgeçmeyin!
elmalı tatları severim... tadının da görüntüsü kadar nefis olduğunu düşündüm... afiyetler olsun... yeni gelen yıl da en az bu kek kadar tatlı olsun...
YanıtlaSilsevgiler...
Elmayı her haliyle sevenlerdenim ...
YanıtlaSilHer yıl olduğu gibi ve herkesin yaptığı gibi büyük bi umutla başladık bu güne...herşey çok güzel olsun...herkes çok mutlu olsun inşallah.
olsa yerdim bir dilim canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.
YanıtlaSil