Geçen sebzelikten aldığı bir mandalinayı pür dikkat soydu, bi güzel de yedi, ben de arkasından şaşkınlıkla durdum izliyorum...Budur diyorum, benim yapmak istediğim, almak istediğim sonuç budur ve olmuştur, YAŞASIN!
İçindeki incirin ısı ile birleşince hafif kavruk, hafif kıtır bi hal aldığı, bayatlamak nedir bilmeyen, ağızda dağılan cinsten bi "kubi"dir kendisi.
- 7 tane kuru incir ( küçük küçük doğranmış)
- 1 yumurta
- yarım paket margarin
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ ( ben mütemadiyen zeytinyağı kullanıyorum)
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı ceviz ( iri parçalar halinde)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı şeker
- yaklaşık 3 su bardağı un
En son cevizi ve inciri ekleyin ve son olarak bir kez daha yoğurup taneli malzemenin hamurun her yerine dağılmasını sağlayın. Cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısınmış 175 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
çok severim u kurabiyeyi canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltesekkurler...
SilBizzat resimdeki kurabiyelerden yedim ve çooook beğendim.Yapılmasını kurabiyeseverlere şiddetle tavsiye ediyorum.Eline sağlık canım ....
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun. Sağlıkla tekrarını nasip etsin inşallah.
Sil