25 Mayıs 2013 Cumartesi

Kıtır biberli, yoğurtlu patates

Hafta sonu kahvaltılarında sıklıkla yaptığım ve hiçbir zaman geri çevrilemeyecek kadar güzel ve o kadar kolay  enfes bişidir kendisi!
Özelliği patatesi kızartıyor olmamanız. Zaten çok uzunca bir süredir bizim mutfakta hiçbir şeyin kızardığı yok.
Ya fırına gidiyor yada 1 kaşıkçık zeytinyağ ile tavaya.


İnce ince doğradığınız patatesleri bir kaşık kadar zeytinyağ dökülmüş tavaya yayın. Orta ateşte kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Ateşin etkisiyle bir süre sonra patatesin tavaya dönük yüzü hoş bir renk alarak kızaracaktır, ters yüz edin spatula ile.
Bir yandan da 1-2 diş sarımsak eklediğiniz süzme yoğurdu hazır edin.
Eğer varsa ve mümkünse geçen yazdan kuruttuğunuz biberleri de patatesi aldıktan sonra tavaya ilave edin ve 1-2 dakika çatlayıp patlamasına izin verin, çıtır çıtır olsunlar.
Servis tabağına aldığınız patatesin üzerine yoğurdu, ardından biberleri ekleyin.
Azıcık tereyağında yaktığınız toz kırmızı biberi de şöyle bir gezdirdiniz mi üzerine, of hadi afiyet bal size!

3 yorum:

  1. patatesleri bilemem ama üsteki biberlere bayılırııım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patates bildiğin gibi belki ama evet üst kat bambaşka!

      Sil
  2. hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.