Özelliği patatesi kızartıyor olmamanız. Zaten çok uzunca bir süredir bizim mutfakta hiçbir şeyin kızardığı yok.
Ya fırına gidiyor yada 1 kaşıkçık zeytinyağ ile tavaya.
Bir yandan da 1-2 diş sarımsak eklediğiniz süzme yoğurdu hazır edin.
Eğer varsa ve mümkünse geçen yazdan kuruttuğunuz biberleri de patatesi aldıktan sonra tavaya ilave edin ve 1-2 dakika çatlayıp patlamasına izin verin, çıtır çıtır olsunlar.
Servis tabağına aldığınız patatesin üzerine yoğurdu, ardından biberleri ekleyin.
Azıcık tereyağında yaktığınız toz kırmızı biberi de şöyle bir gezdirdiniz mi üzerine, of hadi afiyet bal size!
patatesleri bilemem ama üsteki biberlere bayılırııım.
YanıtlaSilpatates bildiğin gibi belki ama evet üst kat bambaşka!
Silhımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil