En sevdiğim cinsinden, dereotlu poğaçam var bugün yayında. Dereotu, peynir, poğaça...Güzel bir uyum...
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- yarım demet kadar kıyılmış dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 kase beyaz peynir
Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzla açın. Ortasına peynirini koyup, hamuru yuvarlayarak kapatın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde yarım saat kadar dinlenmesini sağlayın.
Çırpılmış yumurta sarısı sürdüğünüz hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
En fazla yarım saat tanıyın onlara, sonra derhal ve mutlaka çay eşlik etsin kendilerine.
Kandiliniz mübarek, ettiğiniz tüm dualarınız kabul olsun. Ülkemizde huzur, barış ve kardeşlik hüküm sürsün. En büyük dileğim budur benim. Yüreğimiz artık acıyla kavrulmasın. Annelerin feryadı dağlamasın yüreğimizi. Elimiz böğrümüzde kalmasın, ateş düştüğü yeri yakmasın bir daha. Küçücük bedenler, gencecik canlar bedel ödemesin bu ülkede.
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSil