16 Mayıs 2013 Perşembe

Dereotlu poğaça


Havanın bu muazzam dengesizliği karşısında ben de yörüngemden kaymış durumdayım. Ne duygu durumum yerli yerinde, ne vücut sıcaklığım, ne başımın ağrısı, ne de uykum...Marmaris' in zaten pek de dengesi yerinde olmayan havasına uydu tüm vücudum, zira saati saatine uymuyor.

En sevdiğim cinsinden, dereotlu poğaçam var bugün yayında. Dereotu, peynir, poğaça...Güzel bir uyum...

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • yarım demet kadar kıyılmış dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İç malzeme:

  • 1 kase beyaz peynir
Tüm malzemeleri ( yumurtanın sarısı hariç) bir kaba koyun ve azar azar un ekleyerek yoğurun.
Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzla açın. Ortasına peynirini koyup, hamuru yuvarlayarak kapatın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde yarım saat kadar dinlenmesini sağlayın.
Çırpılmış yumurta sarısı sürdüğünüz hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



En fazla yarım saat tanıyın onlara, sonra derhal ve mutlaka çay eşlik etsin kendilerine. 

Kandiliniz mübarek, ettiğiniz tüm dualarınız kabul olsun. Ülkemizde huzur, barış ve kardeşlik hüküm sürsün. En büyük dileğim budur benim. Yüreğimiz artık acıyla kavrulmasın. Annelerin feryadı dağlamasın yüreğimizi. Elimiz böğrümüzde kalmasın, ateş düştüğü yeri yakmasın bir daha. Küçücük bedenler, gencecik canlar bedel ödemesin bu ülkede. 


1 yorum:

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.