20 Ağustos 2014 Çarşamba

Lahana turşu kavurması

Turşu kavurmasını (fasulye ile olanını ) biz çok sevdik. Geçen yıl hazırladığım tüm fasulye turşularını aynı şekilde tükettik, nefisti. Hele bolll acı girince işin içine muhteşem birşey oluyor...
Aynı şeyi bu kış bolca hazırladığım lahana turşularım için de düşündüm. Neden olmasındı???
Oldu, aynı tat ve aynı tarzla biz lahana kavurmasını da çok sevdik. Yalnız böyle şeyler ekmeği kendine yakın tutuyor, o fena...



  • 1 kase lahana turşusu
  • 1-2 tane kuru soğan (büyüklüğüne göre)
  • zeytinyağı
  • tuz, toz kırmızı biber, acı pul biber


Lahanayı yıkayıp 15 dakika kadar suda bekletin, böylece ekşiliği biraz azalacaktır. Süreyi uzatıp kısaltarak bu durumu damak tadınıza göre siz ayarlayabilirsiniz.
Sudan çıkarıp suyunu süzdüğünüz lahanaları ince ince doğrayın.
Soğanı da incecik yemeklik doğrayın.


Zeytinyağında soğanı hafif soteleyip lahanayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. 10 dakika kadar kavurun. Ardından acısını, biberini ve tuzunu da ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
Artık daldırın ekmeği gitsin!!!

2 yorum:

  1. elinize sağlık çok severim nezamandır yemiyorum..

    YanıtlaSil
  2. Bir karadenizli olarak turşu kavuşmasını çok severim. Bizim buralarda kara lahana ve fasülye turşusu daha çok yapılır. Imkanınız varsa tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.