Zevkle takip ettiğim yemek bloglarından biridir Cafe Portakal . Yine orada görüp beğendiğim bir tarif, çok da lezzetli bir zeytinyağlı oldu kendileri. Ben içine yer elmasını ekledim bir de. Zeytinyağlı havuçtan çıktı, zeytinyağlı yer elmasına doğru yol aldı aslına bakarsanız.
Sağlığa faydası, vitamini bol...
Yer elması severlere...
- 2 tane havuç
- 4-5 tane yer elması
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- zeytinyağı
- tuz
- 1 limon suyu
- maydanoz
- karabiber
Yıkadığınız pirinci, tuzu ve sıcak suyu tencereye ekleyerek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ocaktan aldığınızda üzerine limon suyu, maydanoz ve karabiber ekleyerek servis edin.
Fotoğrafta da görüldüğü üzere ben pirinci iki katı ölçü ile yaptım, biraz bol oldu, ancak yine çok lezzetli...
hiç denemedim <:)
YanıtlaSilhiç denemedim :(
ama tadını merak ediyorum...
canım ellerine sağlık...
O zaman hemen....
SilFarklı bir tat,çorbası da güzel oluyor...
denedim ve sevdiğimi hatırlıyorum ama yapmadığım bir yemek, yapmam gerekir aslında, hatırlattığınız için teşekkürler, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim,çok mutlu oldum
SilYer elmasını annem pırasalı yapar ve çok lezzetli olur. Hatta bugün ben de yapacağım :))
YanıtlaSilZeynep
Yer elmasını annem pırasalı yapar ve çok lezzetli olur bugün ben de yapacağım. :)
YanıtlaSil