- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- yarım paket margarin yada 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 fincan pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 bardak un
- üzeri için; 1 kase pudra şekeri
Öncelikle susamı yanmaz tavada rengi dönene ve kokusu buram buram çıkana kadar kavurun.
Ardından un hariç diğer tüm malzemeleri karıştırın, hemen ardından da unu ekleyin.
Son olarak kavrulmuş susamı ekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kurabiyeye şekil verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısınmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
ben bitlisinden istemem :(
YanıtlaSilsusamlısından isterim :))
ellerine sağlık canım...
çayda isterim ama :)
Çay,vazgecilmezim ....
SilYanında da küçük kurabiyelerim...
Atistirmalik yalnızca...
hala Paskalya tatlilarini bitirmeye calistigimiz su gunlerde, ben hala tatli tariflerine bakiyorum ve bu kurabiye tarifini hemen not ediyorum Melike. En kisa zamanda denemek istiyorum. Cok keyifli bir blogun var bu arada! Ellerine saglik...
YanıtlaSilSpinoza'nin kedilerinden sevgiler!
Kolay ve nefis bi kurabiye kesinlikle...Ve hayat malesef onlarsız geçmiyor!
SilKeyifli bir bloğun var yorumunuzu da çok sevdim, keyfi doğallığından galiba...Tesekkürler.