Şu sıra palamut bolluğu yaşanıyor. E değerlendirmek lazım bu bolluğu. Benim de ilk kez denediğim ama çok başarılı bulduğum bir tarif. Sosun balıkla buluşması, kaynaşması filan...
- 2 tane palamut
- 3 tane az haşlanmış patates
- 3 tane rendelenmiş domates
- 3 tane yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak
- 2 tane kuru soğan
- 1 limon suyu
- zeytinyağı
- kıyılmış maydanoz yada dereotu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tane kesme şeker
Az miktarda haşladığınız patatesleri kalınca dilimleyin. Her iki dilim balığın ortasına bir dilim patates konulacak.
Fırın kabına sosun yarısını boşaltın. Üzerine palamutları arasına patatesini koyarak yerleştirin.
Kalan sosu da balıkların üzerine boca ederek önceden ısıttığınız 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Sonra ne mi yapın? Sosu içine çekmiş nefis balıklarınızı afiyetle yiyin.
o kadar güzelki canım sabah sabah canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel çok.
Silhele sosu, nefis biz lezzet katıyor balığa...
benimde yapmam lazım...
YanıtlaSilözlemişim...
elelrine sağlık canım...
miis miiis...
hemen yapın hemen, sağı solu belli olmaz bu balık ve balıkçı milletinin!
Sil