5 Haziran 2014 Perşembe

Kokostar kek

Kek yapmayı seviyorum, pratik!
Fırından çıkan sıcacık keki, hafif ılınınca yemeyi de seviyorum, enfes!
İçi süprizli olan, bu keke de bayılıyorum, dışı çikolatalı kek. Dikkatinizi çekerim kakaolu değil, bizzat çikolatalı ve enfes bi kek. Yerken içine giren çikolata tadını tam anlamıyla alıyor ve "işte bu!" diyorsunuz.
Kekin orjinal tarifi Cafe Fernando' dan.
Kokostar kısmıysa bendenize. Ortaya güzel bişi çıktı, tavsiye ederim. Sunum açısından da on numara bir kek kendileri...


Keki için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı kefir veya süt
  • 1/2 su bardağı krema 
  • 200 gr ince doğranmış çikolata
  • 225 gr tereyağ
  • 1 + 1/4 su bardağı şeker
  • 4 yumurta (birinin beyazını ayırın)
  • 1 çay kaşığı vanilin
Kokostar kısmı için:

  • 1 yumurta beyazı (irice)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Öncelikle fırını 170 derecede ısıtın.
Bir kapta un, tuz, karbonat ve kakaoyu karıştırın.
Kremayı tavada ısıtın ve üzerine çikolatayı ekleyin. Eğer o anda evde krema yoksa kaymak yada az miktar tereyağ da kullanabilirsiniz.
Kefiri ekleyin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelmesi yeterli.
Ayrı bir kapta tereyağile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker kırarak ekleyin.
Sogumaya biraktiginiz cikolatali krema karisimini da ekleyin ve cirpmaya devam edin.
Vanilini ekleyin ve ilk hazırladığınız kuru karışımı (unlu karışım) bu kaba ilave edin.
Yağladığınız kalıba (genişçe bir kap seçin, zira büyükçe bir kek oluyor.) kekin yarısını dökün.
Bu arada bir kapta pudra şekeri, yumurta beyazı ve hindistan cevizini iyice karıştırın. Fotoğrafta görüldüğü üzere elinizle küçük topaklar yapıp hamurun üzerine sıralayın.


Üzerine kalan hamuru dökün ve 55-60 dakika kadar pişmesini bekleyin. Pişip pişmediğini kürdan yada bıçak yardımıyla kontrol edin.


Fırından çıktığında biraz ılımasını bekleyin ve dilimleyin.
Afiyet, bal, şeker!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.