11 Haziran 2014 Çarşamba

Yumurta kapama

Bu sıra kahvaltılık tariflere fazlaca dadanmış durumdayım. Öyle ki bir sofrada 2-3 farklı tarif denemem oluyor ve bu durumdan ailecek karlı çıkıyoruz. Herkes halinden memnun...
Okulların kapanmasına ramak kala, birtakım özgürlüklerin ilan edilmesinin, gevşemenin, tatile ermenin, ilgili hayaller kurmanın en verimli vaktidir şimdi...



Kaynak: ( aylinle yemek vakti )

  • 4 tane katı haşlanmış yumurta
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ (halis tereyağıysa tadına doymanız imkansız!)
  • tuz
  • pulbiber
  • toz kırmızı biber

Haşladığınız yumurtaların kabuklarını soyun ve ikiye bölün.
Tavaya tereyağını atıp ısıtın. İkiye böldüğünüz yumurtaları sarısı alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
Tuzunu ve biberini atıp, ocağın altını açarak biraz fokurdatın. Ocağı kapatın ve sıcak olarak servis yapın.


"Çok yağlı görünüyor, ne olacak o kadar yağ..." falan demeyin. Bir kere deneyin. O yağa ekmeğini bandırmak için bir yarış haline girmeniz pek mümkün görünüyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.