Ben 3 yufka kullandım, daha önceki denemelerimde iki taneden yapıyordum, ancak şimdi yufka sayısını bir tane daha artırmayı bile düşünüyorum. Takıldığım tek yer,"acaba içi hamur mu kalır, pişmez mi, ya fazla kalın gelirse???" olmuştu, ama kısık ateşte piştiğinden öyle bişi olmuyor. Aksine katmanlar arttıkça lezzeti artıyor.
İç malzemesinde tabiki özgürsünüz. Ben patatesli böreğe bayılırım, biraz kaşar, biraz da pastırma ekledim, inanın nefis oldu.
- 3 yufka
- 1 su bardağı sulu yoğurt +1/2 su bardağı su
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet irice patates
- 1 kase kaşar rendesi
- 6-7 dilim parmak kalınlığında doğranmış pastırma
- tuz
Diğer bir yufkayı yoğurt + su + zeytinyağı karışımıyla her katmanını ıslataraktan bitirin. Son yufkaya geçmeden evvel patatesi rendeleyin, üzerine az tuz ve kaşar rendesini, pastırmaları ekleyin ve kalan yufkayı da aynı şekilde ıslatarak bitirin. En son kenarlarında kalan yufkayı bohça şeklinde kapatarak ve yine yoğurtlu karışımdan sürerek böreğinizi hazırlayın. Patatesin çiğden rendelendiğini, bu şekilde daha lezzetli olduğunu ve kesinlikle çok iyi piştiğini söylemek isterim, kuşkunuz olmasın.
Ocağınız çok kısık olmasın, orta ateşte usul usul pişmeye bırakın ve mutlaka tavanın kapağını kapatın. 10 dakika kadar sonra, alt kısmı nefis bir çıtırlıkta pişmiş olacak, ters çevirin ve 5 dakika da diğer yüzü pişene kadar bekleyin. Bu arada böreğiniz içerde şişecek, kabaracak ve "ben çok iyi piştim !" diye bağıracak. Bu uyarıyı dikkate alın ve 1-2 dakika sonra böreği ocaktan alın. Dilimleyin ve hemen oracıkta, sıcacık servis yapın. Afiyet, bal!
ayy tava böreğini okadar çok yapıyorum ki çok pratik ve lezzetli oluyorlar :))
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Sil