Köfteyi çok seven biri değilim, evde yapılanı pek hoşuma gitmiyor sanırım. Köfteyi yapmak ayrı, kıvamında pişirmek ayrı bir ustalık işi bence. Kalınlığı bile o kadar önemli ki...Bu konuda özellikle yol üzerinde her seferinde uğramayı ihmal etmediğimiz Köfteci Mehmet Zengin' ini tek geçerim. Adamlar bu işi çok iyi yapıyor ve insan o minik minik, tam kıvamında pişmiş, içi lezzet sulu köftecikler hiç bitmesin istiyor!
Bu haline de pek hayır diyebildiğim söylenemez. Geçtiğimiz hafta sonu da babaannemizdeydik ve kocaman bir sabırla ve iştahla bekledim pişmesini, fırından gelen o nefis kokulara inat...
- 500 gr yağsız kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 yumurta
- 1 kase kadar ekmek içi
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber, kimyon
- 4-5 tane patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- karabiber, tuz
- zeytinyağı
- toz kırmızı biber
- 1-1,5 su bardağı kadar su
Bu arada patatesleri soyup halka halka doğrayın, kalın olmamalarına dikkat edin. Patatesleri fırın kabına güzelce sıralayın.
Şekil verdiğiniz köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin.
Sosu için gerekli malzemeleri de bir kapta iyice karıştırın ve köftelerin üzerine dökün.
180-200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana, patatesler pişene kadar pişirin.
Annem bu yemeği patatesleri ve köfteyi önce az yağda bi miktar kızartarak yapardı. Elbette öylesi daha bi lezzetli oluyor ancak bu da gayet başarılı. Hem daha az yağlı, hem de daha az vakit alanı...Öyle düşünelim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.