Tam bir ev keki, sosunun pişmesi ve çiğ yumurta ihtiva etmemesi de ayrıca muazzam bi durum.
kaynak: ( pastadefteri )
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2/3 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Bu esnada sos malzemelerini sos tenceresinde karıştırın. Şeker eriyene kadar sosu ısıtın, sonra ocaktan alın.
Fırından çıkan keki ılıyınca kesin ve üzerine yavaş yavaş sosu gezdirin. Kek sıcak olursa, sosun pişmesine, o da kekin kurumasına neden olacaktır. O yüzden kekiniz ılık olsun.
Şimdi de bu muhteşem şeyi tüketme zamanı...
Ağzınızın tadı hiiiç eksik olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.