1 Nisan 2014 Salı

Muhteşem ıslak kek

Her seferinde "oh iyiki yapmışım, sefam olsun!" dedirten, adeta "ya, yaz mı geliyor, mayo mu, bikini mi, boşveeeer!"e bağlayan nefis bir kek...
Tam bir ev keki, sosunun pişmesi ve çiğ yumurta ihtiva etmemesi de ayrıca muazzam bi durum.


kaynak: ( pastadefteri )

  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un
Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
Şeker ile yumurtaları köpürene kadar çırpın. Ardından sırasıyla zeytinyağı, süt, kakao ve karbonatı ekleyerek karıştırın. Unu eleyerek ekleyin ve yağlanmış fırın kabına krışımı boşaltın. (kare büyük boy bir borcamda yaptım ben, orjinal tarifte de öyleydi.)


Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Bu esnada sos malzemelerini sos tenceresinde karıştırın. Şeker eriyene kadar sosu ısıtın, sonra ocaktan alın.
Fırından çıkan keki ılıyınca kesin ve üzerine yavaş yavaş sosu gezdirin. Kek sıcak olursa, sosun pişmesine, o da kekin kurumasına neden olacaktır. O yüzden kekiniz ılık olsun.
Şimdi de bu muhteşem şeyi tüketme zamanı...
Ağzınızın tadı hiiiç eksik olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.