27 Mayıs 2014 Salı

Pesto soslu makarna

Çok özel ve çok güzel, mutfağımızda farklı bir yeri olan nadide bir sos değil midir kendisi...
Hayal dünyanıza bağlı olarak geliştirebileceğiniz onlarca farklı yemekte yada sunumda kullanabilirsiniz pesto sosu. Sadece kızarmış nefis bir ekmeği bile bandıra bandıra yiyebileceğiniz muhteşem bişi...Pesto sos...
Konu ile ilgili malzemeler hep bilindiği üzere, fesleğen, fıstık, zeytinyağı, parmesan, sarımsak işte. Ancak pek çok yemekte olduğu gibi, burada da iş yapım aşamasındaki küçük püflere kalıyor.
Tarif çok sevdiğim Cafe Fernando' dan...Ölçüleri kişiselleştirilmiş haliyle  tam karşınızda...
Ölçüleri elinizdeki madde miktarına ve arzunuza bağlı olarak istediğiniz şekilde değiştirerek sosunuzu hazırlayabilirsiniz.



  • 2 bağ fesleğen
  • yarım su bardağından biraz fazla parmesan peyniri rendesi
  • 1/4 su bardağı çam fıstığı
  • 1/2 su bardağı ceviz (ceviz yerine yalnızca çam fıstığı da kullanılabilir)
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Sarımsağı eski usül tuzla güzelce ezin. Sarımsak macun kıvamına gelecek.
 Cevizle birlikte çam fıstıklarını da yada yağsız tavada hafifçe kavurun.
Fesleğen ve sarımsağı robotta macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
Üzerine zeytinyağını, Sırasıyla parmesanı ve soğumaya bıraktığınız cevizli fıstık karışımını ekleyin. Hepsi güzelce karışana kadar robotta iyice karıştırın.
Buzdolabında, ağzı kapalı bir şekilde -tercihen cam kavanozda- yaklaşık 3-4 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.


Pesto sosu seçtiğiniz herhangi bir yeşillikle ve tadını beğendiğiniz herhangi bir peynirle de hazırlayabilirsiniz. Makarna, karides, pizza, domates çorbası...Tüketim çılgınlığı tamamen size kalmış!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.