1 Ağustos 2013 Perşembe

Mantılı nohutlu çorba

Geçen akşam iftara farklı bir çorba hazırlamaya çalışırken ortaya çıktı bu çorba. Oldukça doyurucu nitelikte...


  • 1 çorba kasesi kadar mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 5 bardak sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • tereyağ + zeytinyağı
  • tuz, karabiber

Tencerede yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine salçayı da ilave edip az daha kavurun. Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca mantı, nohut ve tuzunu ekleyin. Nar ekşisini ve dövülmüş sarımsağını da ekledikten sonra mantılar yumuşayana kadar pişirin. Pişince üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ekleyin. Bunu yapma nedenimiz mantıların çorbanın içinde hamurlaşmamasını sağlamak.


Dilerseniz içine, dilerseniz benim yaptığım gibi tereyağında yakarak üzerine kuru nane ekleyin, acı seviyorsanız mutlaka acı pul biber... 


Naz' ın midesi kazındığı bir gece, yatmadan evvel bir kase tüketip yattığı bu çorbayı umarım siz de zevkle tüketirsiniz. Ama tabağa çok fazla nohut rast gelmişse "başka noyut beeme, yimicem" demek yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.