18 Ağustos 2013 Pazar

Güveçte köz patlıcan yemeği


Yine bir anne spesiyali...Annemin en sevdiği türden bi patlıcan yemeği...
Aslına bakılırsa oldukça kolay da... Hatta patlıcan önceden közlenmiş, hali hazırda bekliyorsa sizi, çook daha kolay!
Tadını veren, toprak tencere, bol sarımsak ve suluca domates bence...

  • 3-4 tane közlenmiş patlıcan
  • 2-3 tane domates
  • 2-3 tane yeşil biber (onlar da közlenebilir, hiç bi sakıncası yok)
  • büyükçe bir kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz, kırmızı pul biber
Patlıcan miktarı ve diğerleri, kişi sayınıza göre size kalmış, ben bizim hanede yapılan kadarını aktarıyorum.

Közlenen patlıcanları fazla soğumadan, kararmalarına izin vermeden soyun ve irice doğrayın.
Kıyılmış soğanı yağda çevirin. Üzerine sırasıyla ince doğranmış biberi, doğranmış sarımsağı ve kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi ekleyin. Bunlar kıvama gelince üzerine patlıcanı, tuzunu ve biberini ekleyin. 
Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 


         Yanında ayran, vazgeçilmezim acı biberlerim ve bol tahıllı ekmek tavsiyemdir. 


3 yorum:

  1. ellerinize saglik cok güzel gözüküyorr,
    patlican in her türlüsüne varim.
    afiyet olsunnn tam yaz yemegi


    özgül türker



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam bir yaz yemegi, sarmisagin sayica fazlaligi da apayri bir lezzet veriyor patlıcana...

      Sil
  2. Artik lezzetli bir takipcinizim.bende beklerim pinarinhayalevi.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.