2 Ağustos 2013 Cuma

Yoğurtlu kabak salata

Çook uzun süredir beni arşivde bekleyen bir tarif. Hatta bu süre bir yıl kadar uzun desem...
Bazen bazı şeyleri ve aslında hayatı, ve aslında kendimizi öyle çok erteliyoruz ki... İnsanın inanası gelmiyor sonra aradan geçen zamana, "daha dün gibi!" nidalarıyla uyarıyoruz kendimizi.
Pazardan irili ufaklı, yeşilli sarılı, müthiş lezzetli kabaklar alıyorum epeydir. Çook lezizler çok...
Böyle gayet pratik, farklı ve güzel bir salata doldursun sofranızı, yapın bir ara mutlaka...

  • 2 tane kabak 
  • 2 tane havuç 
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak 
  • dereotu
  • zeytinyağı
  • tuz
Havucu ve kabağı kişi sayısına göre ayarladıktan sonra kabuklarını incecik soyun ve irice rendeleyin.
Zeytinyağı koyduğunuz tavada yüksek ateşte ve kapak kapatmadan soteleyin. 
Sarımsaklı yoğurtla buluşturun ve üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.