18 Nisan 2013 Perşembe

Fırın poşetinde tavuk

Huzur...
Bugünlerde yaşadığım en yoğun duygunun adı...
Çoktandır kapılarım açık beklediğim ve sakince gelip evimize , içimize, taa derine yerleşiveren; zihnimi, ruhumu adeta yıkayan o güzel his...HUZUR!
Yeni ev, yeni hayat...

Ve çok güzel dostlar var hayatımızda, başından aşkın işi olan ama bahanesi olmayan, varlığıyla, yokluğuyla, uzanan kollarıyla destek olan, kendini hissettiren...
Kimseden beklenen bir şey yok aslında. Her zaman ve her yaşımda sadece kendi başıma her işimi becerebilen bir çocuk, bir genç ve bir yetişkindim ben. O değil zaten, yapılacak iş değil mesele. Varlığını hissetttirebilme gücü...Tüm beklenti bundan ibaret!

Ve başlasın fırınlı günler...Kork benden fırınım, sensiz günlerin acısı çok fena çıkacak, çok fazla tarif biriktirdim bünyemde.

İşte en kolay, en pratik fırın yemeklerinden biri. Ha bir de lezzetli...


  • 6 tane tavuk baget
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1-2 dal taze biberiye
  • 2-3 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz, kekik, yenibahar
  • 3-4 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 tane patates
  • 1 yemek kaşığı un ve 1 tane fırın poşeti
Patatesleri çok ufaltmadan elma dilimi şeklinde doğrayın. Salça, biberiye,  doğranmış sarımsak, süt, yağ, bal, baharatlar, tavuk ve patatesleri bir kapta güzelce harmanlayın. Mümkünse 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Unladığınız fırın poşetine tüm malzemeyi iyice yayarak yerleştirin. Poşetin birkaç yerinden hava delikleri açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısınmış 200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.