8 Mart 2014 Cumartesi

Haşhaşlı revani

Revaniyi oldum olası severim. Geçan hafta sonu misafirlerimize, epeydir aklımda olan ve açıkcası epey de canımın çektiği bu tatlıyı yaptım. Son derece hafif, içinde haşhaşın çıtırtılarını taşıyan, tadına bakan her çehrenin yüzünde olumlu bir ifade bırakan bu tatlıyı çok geciktirmeden sizlere sunuyorum. Üstelik yapması da çook kolay, kek misali çırp, çırp, çırp, fırına koy. Öncesinde şerbeti hazır edilmiş olsun ama...


kaynak: ( hayat cafe tarifleri )
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • birkaç damla limon suyu
İşe önce şerbeti ocağa koymakla başlayın. Su ve şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5-6 dakika daha kaynatın, limon suyunu da ekleyin ve birkaç dakika sonra ocaktan alın. Şerbeti tatlı pişene kadar soğumaya bırakın. 


 Yazının başında da belirttiğim gibi kek hazırlar gibi önce şekerle yumurtayı bir güzel çırpın. Köpüren karışıma sırasıyla zeytinyağı, yoğurt, irmik ekleyerek çırpmaya devam...
Ardından kabartma tozu, karbonat, un ve haşhaşı da ekledikten sonra daha yavaş hareketlerle karıştırmaya devam edip artık tatlıyı önceden ısınmış 180 derece fırında pişmeye bırakın.
Belki de tek püfü bu...Tatlı fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra, yani ilk sıcaklığını verdiğinde dilimleyip, soğuk şerbeti yavaş yavaş üstüne gezdiriyorsunuz. 
1-2 saat dinlenmesine müsaade ettikten sonra afiyetler olsun size ve sevdiklerinize...



Ha unutmadan, hayat cafenin de tavsiye ettiği üzere üzerine kaymak, dondurma yada krem şanti ile de ayrıca mükemmel bişi oluyor, demedi demeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.