kaynak: ( hayat cafe tarifleri )
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- birkaç damla limon suyu
İşe önce şerbeti ocağa koymakla başlayın. Su ve şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5-6 dakika daha kaynatın, limon suyunu da ekleyin ve birkaç dakika sonra ocaktan alın. Şerbeti tatlı pişene kadar soğumaya bırakın.
Ardından kabartma tozu, karbonat, un ve haşhaşı da ekledikten sonra daha yavaş hareketlerle karıştırmaya devam edip artık tatlıyı önceden ısınmış 180 derece fırında pişmeye bırakın.
Belki de tek püfü bu...Tatlı fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra, yani ilk sıcaklığını verdiğinde dilimleyip, soğuk şerbeti yavaş yavaş üstüne gezdiriyorsunuz.
1-2 saat dinlenmesine müsaade ettikten sonra afiyetler olsun size ve sevdiklerinize...
Ha unutmadan, hayat cafenin de tavsiye ettiği üzere üzerine kaymak, dondurma yada krem şanti ile de ayrıca mükemmel bişi oluyor, demedi demeyin!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.