15 Mart 2014 Cumartesi

Fırında kumpir cipsi

Bazı tatlar çokça yer eder kalır aklımızda...Bu da tam olarak öyle bişi...
Ortaya çıkan mükemmeliyeti bir an önce tüketmek adına çekilen aceleci ve acemice fotoğraflar...
Lütfen bir adet fırın ve biraz da patates sahibiyseniz, hangi öğün olduğu farketmez, hemen deneyin...
Biz ana yemek olarak hazırladığımız diğerleri için, "olmasa da olurmuşşş" dedik. Fırın cipsleri bizi ziyadesiyle mutlu etti...


Tarifin sahibi zevkle takip ettiğim başarılı bir gurme ve mutfak insanı, Mösyö Sokola...

  • 3 kaşık eritilmiş tereyağ
  • 4-5 diş dövülmüş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • muskat rendesi 
  • tuz
  • karabiber
Malzemelerin tümünü krema kıvamına gelene kadar bir güzel çırpın. Sarımsak ve muskat, bence patatese tadını, aromasını geçiren en önemli iki malzeme, olmazsa olmazı konumundalar bu yemeğin.
İyice yıkadığınız patatesleri ince ince dilimleyin, fakat dibine kadar kesmeyin. Karışımı bir fırça yardımıyla, ayrım gözetmeksizin tüm katlarına mutlaka sürün. Önceden ısınmış 230 derece fırında yaklaşık bir saat pişirin.
Mümkünse ve mutlaka elle tek tek kopararak tüketin.


Zevkinize göre hardal, chili sos yada acılı sarımsaklı mayonezi (dövülmüş sarımsak, acı toz kırmızı biber ve mayonezi karıştırın, nefis olacak!) şiddetle tavsiye ederim, bol bol bandırın.
Özellikle tavuk, balık yada etin yanına çook yakışacak bir alternatif, ancak insanın dönüp o kısma bakası pek gelmiyor...

1 yorum:

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.