Egeli olmak, bir yandan bu konuda gerçek bir umman olan Nazilli' de doğup büyümek, elinizdekini asla heba etmemek anlamına geliyor bir süre sonra. Çünkü öyle görüyor, öyle yaşıyor ve öyle öğreniyorsunuz.
Pancar sapı, kereviz sapı, yaprakları, pırasanın yeşil sapları, ıspanağın kökleri... Hep ot, sap demeyin lütfen, inanıyorum ve biliyorum ki hepsi çok faydalı ve çok da lezzetli şeyler, bayılıyorum onlara....
Pazı pazardan en sık aldığım yeşilliklerden bir tanesi. Sarmasına da böreğine de ailecek hastayız!
Kalan saplar da tarafımdan değerlendiriliyor mutlaka, işte böyle.
- 2 bağ pazının sap kısımları
- 1 büyükçe kuru soğan
- 1 adet havuç
- zeytinyağı
- tuz, karabiber
- sarımsaklı yoğurt
- tereyağında yakılmış toz kırmızı biber
Ve bu noktada acı severler içine acı biberlerinizden ekleyebilirsiniz. Tuzunu ve biberini de ekledikten sonra ocaktan alın.
Üzerine yoğurdu ve yağını gezdirdikten sonra servis edin. Yanında kendi yaptığınız ve fotoğrafta görüldüğü üzere fırından yeni çıkmış tava ekmeği ile....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.