3 Ocak 2014 Cuma

WAFFLE!


Aylardır içimde yanıp tutuşan evde waffle pişirme aşkı sonunda nihayete erdi ve karşınızda Melike' nin waffleleri...
Wafflenin nutella ile olan sonsuz aşkı dillere destan elbette, ancak inanın ben onu sadece bal ve fındıkla da sınırsız bir mutlulukla tüketiyorum. Bir kere hamurunu pişirdiniz mi zaten gerisi, yani yaratıcılığı size kalmış, türet türetebildiğin kadar! Yayılsın eve muhteşem vanilya aroması, gevrek waffle tadı...



 ( kaynak: pastadefteri )

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz fazla süt
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için: ( aslında bu konuda tamamen özgürsünüz ancak yine de...)

  • nutella
  • biraz meyve ( kivi, çilek, muz...)
  • fındık, fıstık...
  • parça çikolata
  • vee vanilyalı dondurma, en çok bu yakışıyor waffle denen şeye bence...

Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akını vanilyanın yarısı ile iyice köpürene kadar çırpın. Bu durum, wafflemizin güzelce kabarmasını sağlıyor.
Sarısı ile şekeri ayrı bir kapta çırpın.
Akının üzerine süt, sıvıyağ, kabartma tozu, kalan vanilya ve tuzu, en son unu ekleyip iyice çırpın.
En son ayrı bir yerde çırptığınız yumurta sarısı- şeker karışımını ekleyin ve ısınmış makineye bir kepçe karışımdan dökerek güzelce pişmesini sağlayın.


Pişen wafflelar sıcakken üzerine nutellayı sürün bolca. Ardından istediğiniz meyveler, fındık, fıstık, jelibon, çikolatalı karamelli soslar, pudra şekeri, çikolata....O kadar çok seçenek var ki, tercih ve yaratıcılık size kalmış.
Sonrasında da hoop gümm! Ve o nasıl bir mutluluktur öyle!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.