Bu koş- koşuştur günler içinde eşimle değil belki ama kızımla en büyük keyiflerimizden biri tatlı kaşıklamak. Eşimle değil çünkü kendisi tatlı yemekten pek hazzetmez. Kaşıklamak diyorum çünkü kızımın yaptığı işin adı tam anlamıyla bu. Ortada yenecek bişeyler varsa hemen çatal- kaşık dolabını açıp kendine bir adet kaşık seçiyor ve koşarak tabağa yanaşıyor. Önüne çektiği tabağı başlıyor kaşıklamaya. Öyle güzel ki bu halleri...
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı fındık, ceviz, fıstık ne arzu ederseniz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- üzerine dilerseniz çikolata sosu
- İçine mutlaka dondurma!
Kavrulan irmiğe kaynayan sütü ekleyin ve eklerken dikkatli olun. Karıştırarak irmiğin sütü çekmesini sağlayın. 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip ocaktan alın.
Arda karıştırarak soğumasını sağlayın.
Çikolata sosunu hazırlayın.
Bir kaseye biraz helvadan koyun ve ortasını açarak dondurmayı yerleştirin. Sonra biraz daha helva ile kaseyi doldurun ve bastırın. Servis tabağına kaseyi ters çevirin. Üzerine biraz sos gezdirin ve afiyetle yiyin.
Bu nasıl bir görüntü yaaaa :)))
YanıtlaSilMutlaka denemeliyimmm, teşekkürler tarif için.:))
ne demek afiyet şeker olsun!
YanıtlaSil