28 Ekim 2014 Salı

Kolay browni

Yağmurlu günleri severim, pek çok...
Ama yağmur yoksa, havanın kapalı olmasından da hiç hoşlanmam. Tüm enerjimi öncelikle güneşten alıyorum çünkü ben. Gökte güneşi farkeden tüm bünyem sevinçten çılgına döner. 
Herşeyi yapabilirim böyle günlerde, her işin üstesinden gelebilir, her yeri saat sınırlaması olmadan gezebilirim ve daha neler neler... Yaşasın güzel GÜNEŞ!
Ve çalışan anne olma durumu...Herşey son derece pratik olsun, fazla zaman almasın, sevdiklerime bolca zaman kalsın en kalitelisinden... Bunun için tüm çabamız, enerjimiz, koşuşturup durmamız... Bu arada canı tatlı bişiler çeken çocuğunuz yada sizin için son derece pratik bir tarif...


  • 1 küçük kavanoz (350 gr )  kakaolu fındık kreması (ekmek üzerine sürdüklerimizden)
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
Kakaolu fındık kreması ile yumurtayı çırpın. İyice karıştığında unu ve karbonatı ekleyin. Küçük boy kare bir borcama yağlı kağıt serin.

Hazırladığınız kek hamurunu döküp üzerini düzeltin. 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Bizim brownimiz muhtemelen sizinkinden daha esmer olacaktır, dolayısıyla rengi sizi yanıltmasın, çünkü biz kendisini yaparken sütlü değil de bitter kremayla yaptık...


Çıkarıp dilimleyin ve afiyetle tüketin. Bizim evdeki ilk tüketici fotoğrafta görüldüğü üzere çoook tatlı bi şirinedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli ve önemli. Her yeni fikrin, görüşün, düşüncenin bana katacağı birşeyler mutlaka vardır. Hepinize teşekkür ederim.